במאמר הקודם אמרנו "היזהרו מחלומותיכם, הם עוד עלולים להתגשם" • שאלתם את עצמכם: למה "עלולים", מהי האזהרה הזו? • כך מגשימים חלומות עם חמשת החושים שלנו • מאמר שני בסדרה
אתם ואתן זוכרים שאמרנו במאמר קודם: היזהרו בחלומותיכם הם עלולים להתגשם? בטח חשבתם לעצמכם למה להשתמש במילה עלולים? תרשמי יכולים? ומהי האזהרה? הרי הלוואי וחלומותינו יתגשמו, נכון?!
אז בואו נעשה סדר
כתוב בספר איוב, פרק ג' פסוק כה: "…פחד פחדתי ויאתני ואשר יגורתי יבוא לי". זאת אומרת, שיש פחדים וחששות שאנו מפחדים וחוששים שיקרו לנו והם אכן קורים, אבל לא רציתי ולא חלמתי עליהם שבאמת יקרו – אז למה הם מתרחשים?
וכאן הסוד הגדול שהבאנו במאמר קודם: איך מגשימים חלומות? על ידי כוח הדמיון החזק שלנו. ואיך דמיון – שהוא בסה"כ דמיון, קורם עור וגידים והופך מציאות? והתשובה היא: חמשת החושים!
- ראיה – כשראית את הדבר שאתה חולם עליו מתרחש בעיני רוחך.
- שמיעה – כששמעת את הקולות שמסביב לאותו דבר.
- ריח, טעם ומישוש – כל אלו הם העזרים שלנו להגשמת חלומות.
כשאדם רוצה שחלומו יתגשם הוא צריך לחוות אותו מתגשם וקורה – לפחות בחלק מחושיו: כגון שרואה את עצמו בדמיונו יושב במכונית שהוא אוהב, מריח את העור החדש, רואה את האורות הגבוהים, שומע את הצפצוף וההמיה הרכה של הנסיעה… כולו טובל בחוויית הרכב החדש שוב ושוב – וזה יקרה!
כך גם "היזהרו בחלומותיכם", אלו שאתם לא רוצים שיקרו אבל שוב ושוב מדמיינים אותם קורים…הם יקרו! מובטח לכם בספר איוב, כנ"ל.
בדידי הווה עובדא כשקראתי איזה ספר מרתק וסופר שם על משהו שקרה לאישה (סיפור שמתאים יותר להעלות אותו בטיפול האישי בקליניקה שלי) וחשבתי לעצמי: "זה באמת יכול לקרוא לי?". ואפילו קצת דמיינתי את זה קורה… התאמינו? זה אכן קרה! לא הזמנתי, לא רציתי, רק דמיינתי לרגעים ללא אמונה – וזה אכן קרה.
לכן אני מדגישה: היזהרו בחלומותיכם – הם עלולים להתגשם… אז תחלמו נכון.
איך שאתם רואים את הנהגת הבורא – ככה הוא ינהיג אתכם
הרב אשר פרוינד זצ"ל גם היה אומר: "איך שאתם רואים את הנהגת הבורא – ככה הוא ינהיג אתכם". אם תאמרו: השם יעניש אותי- כך יהיה. הענשת את עצמך! אם תאמרו: הבורא רחמן- תרוחמו משמיים! הנהגת הבורא היא: "אהיה אשר אהיה".
וכעת נביא עוד אחד מהכללים – מהתנאים לקבלת התפילה – כפי שמזכיר האור החיים הקדוש:
"שתהא תפילתו מפורשת ולא תהיה סובלת פירוש בלתי הגון", וכראיה לדבר הביא את דברי רבותינו באסתר רבא שמשלו משל להולך רגל שנקע קרסולו, נשא תפילה לאלוקיו שיחוס עליו ויזמן לו חמור. הוא טרם כילה לדבר, ועבר סמוך אליו איש רומי אחד, שבדיוק באותם רגעים ילדה לו חמורתו עַיִר אחד. אמר הרומאי לפצוע הקרסול: קח והרכב עליך את העַיִר הזה עד לביתי. ואמר אותו עלוב לעצמו: הרי תפילתי נשמעה, אלא שלא שאלתי כהוגן, כלומר שכחתי לפרש את דבריי אם ארכוב אני על החמור או שמא חפצתי בחמור שיינשא על כתפי.
ומכאן מסכם האור החיים הקדוש עוד כלל (אנחנו כבר בכלל השני מתוך עשר שהבטחתי…) והוא: לעולם יפרש אדם תפילתו.
וראיתי לנכון לצרף זאת לתחילת המאמר בו דיברנו על הזהירות מחלומות שאנו לא רוצים, פלוס לפרש מה בדיוק אנחנו כן רוצים! ממש "ברחל בתך הקטנה". כך תפילתנו וחלומותינו יתגשמו בסיעתא דשמייא!
וטיפ קטן מקליניקת "מקום לנפש": לא רק לבורא עלינו לפרש רצוננו – אלא גם לבן או בת הזוג שלנו. אל תצפו שיבינו אתכם לבד, שידעו מה בדיוק רציתם, ומה בדיוק אתם אוהבים ואיך אתם אוהבים את זה – אלא תגידו את זה מילה במילה, "ברחל בתך הקטנה".
הרצאות, סדנאות וטיפולים פרטיים וזוגיים 0535426869
מקום לנופש זוגי: הבריכה הסודית צפת 0559522267