מאיפה הכוח שלי להיות האמא המבינה, המכילה והמרגיעה?

כוח, חנוכה

שאלות שנשאלתי בידי מספר נשים בפאנל חנוכה: מה נותן לך כוח להיות האמא המבינה, המכילה המרגיעה? איך את מאירה לילדייך ברגעים מאתגרים? מי הדוגמה וההשראה שלך? יש לך משהו שאמרת לילדך והוא נשאר נצור בליבו לדורות?

מה מאיר לך ברגעים הללו? מה נותן לך כוח להיות האמא המבינה, המכילה המרגיעה?

אז נתחיל מזה שבכובע של יועצת הנישואין ברור לי שהכל מתחיל מזוגיות טובה! אישה שמרגישה אהובה ומוכלת יכולה לאהוב ולהכיל את ילדיה! רגע מה הקשר שאני אומרת זאת לנשים? שאלך לדבר עם הגברים אולי? מחקר ששאלו זוגות רבים מה הכי מפריע להם בזוגיות? (שיתוף הקהל: מה לדעתכן ענו?) הנשים ענו: שהוא לא רואה אותי, לא מרגישה מובנת מוערכת ואהובה…. והגברים לדעתכן הרגישו כנ"ל? אז זהו שלא!! הגברים ענו: שמה שלא יעשו… האישה אף פעם לא מרוצה! שמתן לב להבדל? והוא מהותי מאד. בעוד האישה חושבת שהבעל מרגיש כמוה -היא לא מעיזה לבקש דברים כי אולי הוא עייף ורוצה שירגיש מוכל! כי אולי אין לו כסף ועוד…אבל זה לא נכון!!! כל בעל רוצה שאשתו תהיה מרוצה ומוכן לעשות הכל בשביל זה!

באמת? אז למה הם לא עושים כל מה שאנו רוצים? א. כי אולי נמנעת מלבקש? ב. אולי אינך יודעת איך מבקשים נכון! סוד מהות האישה הוא כלי מכיל…ספרי חלומות ורצונות אבל בדיוק איך שזה: חלומות ורצונות ולא כי ככה צריך, כי פלוני אמר כי זו דרך העולם ועוד….יש לי חלום…ויקטפו בשבילך את הירח. העיקר שתהיי מרוצה ותראי זאת! כמה חשוב. סוד האישה זה לבוא מלמטה, ככלי קיבול, בשפה נשית ולא ידענית! שממתינה לבעלה ולא מזרזת, רק הבעל התחייב בכתובה ורק האיש מחזר אחר האישה… נשיות זה כלי!

בטיפול הזוגי אנחנו מגיעים לצרכים האמיתיים והעמוקים של כל אחד מבני הזוג ולומדים לשלב ביניהן גם אם נראים נוגדים!

אז…מה מאיר לי ברגעים הלא פשוטים ונותן לי כוח להיות האמא המבינה, המכילה והמרגיעה? זו הזוגיות הטובה והקשר העמוק עם בן הזוג שנותנת כוחות!!! תשקיעו בזה זמן, תייחדו עיתים לקשר, זה העסק שלכם וכמו כל עסק צריך השקעה! בכובע השני שלי אני בעלת מיזם מדהים של אטרקציה זוגית שנותנת המון כוח זוגי קדימה וזכרונות טובים.

נרות שבת

איך את מאירה להם ברגעים מאתגרים? איזו הרגשה את רוצה לתת להם?

וכאן נדבר בכובע השלישי שלי המטפלת הרגשית בכלים שונים כמו "המסע" NLP אקסס בארס ועוד. שנים רבות חייתי את החיים הידועים והרגילים, הייתי מורה, אמא. אשת חבר ועוד, ולא הייתה לי פניות להקשיב לנפש שלי…עד שנשאר גוש ברחמי שאמר לי סטופ. גופי קרא לי להקשיב פנימה! הבנתי שהדחקתי המון רגשות כאבים ופחדים פנימה עד שיצרו קושי גופני והלכתי ללמוד להקשיב לנפש – מה שגרם לריפוי ללא גרידה וכו'.

ומאז אני מטפלת ומלמדת נשים להעמיק בתוכן, לגלות את הדברים הכמוסים הללו לנקות ולשחרר משקעים מן העבר ולצאת חדשות. אז גם ובעיקר עם הילדים: עבדו עימם את מה שקרה… לפתוח מה היה ואיך הוא/היא מרגישים עם זה! לא לטאטא ובטח לא לומר: אתה גיבור ואתה תתגבר! לא! תנו מקום לנפש-הקשבה לכאב, אל תפחדו להכיל אותו-להסתכל לפחד בעיניים זה לפוגג אותו, זה להבין שהוא בסה"כ הוא ולא לסחוב אותו עמוק שנים קדימה. לתת לב אוהב ומקום לפחד ולכאב.

זוג שחזר בתשובה בהכל מלבד כיסוי הראש של האישה! שם אמרה קשה לי ולא מסוגלת. עובר זמן ועדיין לא… הלך בעלה לרב שלמה זלמן אוירבך זצ"ל ושאלו מה לעשות? שאלו רב שלמה: אתה יודע כמה קשה לאישה לשים כיסוי ראש? וכל מה שענה הבעל, רב שלמה רק הלך ותאר לו יותר ויותר את הקושי… ולא הגיע עמו לשום עצה ברכה או תשובה.  חזר כך האב הביתה ואשתו שאלה מה אמר הרב והוא התחמק, רק שאנו יודעות שאישה מוציאה הכל מן הבעל… וסיפר לה.

למחרת הבעל ראה אותה עם כיסוי ראש והבין שמה שאשתו היתה צריכה זו היתה הבנה עמוקה לקושי ולכאב ולא שום עצה ברכה וכד'.

אז אני מאירה לילדים ע"י הקשבה עמוקה ורוצה לתת להם את הכלי הזה אצלם לתמיד, ולתת להם הרגשה שהם אהובים ורצויים בכל מצב ולא תלוי מצב (להרים ילד עם האבן בשבת).

הדוגמה וההשראה שלי? הדמות ממנה אני לומדת – דמות השראה.

בדיוק הוא היה ההשראה שלי רב אשר פרוינד זצוק"ל שהיה בירושלים לכל הלימוד הזה ובזכות שלמדתי את דרכו התחברתי ללימוד המסע…כי גם רב אושר היה אומר: היכנסו למקום העמוק שבתוככם, למקום שלא כיף לשהות שם ושבו שם ולשם הזמינו את בורא עולם… אז כשקשה לי משהו בזוגיות ולא מתחשק לי כ"כ אני בודקת עם עצמי קודם כל מה אני מרגישה ומה יושב שם? ואז פונה לבורא ואומרת: אבא! אני מבחינתי כבר הייתי הולכת לעשות עבירה – אבל אתה אבא ציווית שלום בית? אז תכנס פה ותשרה שכינתך… כי מבלעדיך אני לא יכולה. לולא הקב"ה עוזרו – אינו יכול לו!!!

השארת בו חותם? הארה לדורות? משהו שאמרת לילדך – והוא נשאר נצור בליבו.

כן בהחלט! הרבה אני אומרת בבית את דברי רב אושר שהיה אומר על כל דבר "אבא זה אתה" שזה כמו שאדם הולך בדרך ופתאום טפיחה כואבת בגבו מסתובב בכעס ופתע רואה שזה אביו… אה אבא זה אתה…לחוש את זה בבשר. גם כשגזל ממנו מנחם את מזוודת היהלומים שתרמו לבית התמחוי שלו – מיד בירידתו מהמטוס, התהלך רב אושר פריינד שעות ביער ירושלים באומרו שוב ושוב זה לא מנחם זה הוא והצביע מעלה – מחצית היום זה לקח עד שהצליח להאמין שזה הבורא ולא מנחם.

אז בני היקר ירד למאו"ח והותרע על שעת חזרה….ואיחר! ואני כעסתי! ואז סיפר אמא תכננתי ללכת בדרך הקיצור וככה לא לאחר, ומתוך שחלמתי מצאתי את עצמי הולך בדרך הארוכה… אז אמרתי אבא זה אתה!

ובעניין ביטוי הרצון לימדתי את ביתי לפני חתונתה לבקש הכל, לספר למה קשה לה משהו…

איך הייתה רוצה לראות את חייה: שפת האני….שהיא ללא האשמת האחר…וזה כ"כ יפה לראות את התחשבות בעלה במה שחשוב לה רצונותיה וחלומותיה.

הכנסנו בבית שתורה מעל הכל…. ובשביל תורה אימא מוכנה לוותר על דברים אחרים. והם יודעים לרכוב על זה ואני שמחה: במקום לימוד תורה? את בטח תעדיפי שאלמד? ואני מאושרת!

לסיכום: פח השמן הקטן שהאיר ל-8 ימים הוא את אימא יקרה! בסוד ההקשבה, הפאסיביות, נתינת המקום לעצמך ואז לאחר ולתחושות רגשות וקשיים, הידיעה איך לדבר נכון עם בעלך, ובעיקר לתת לעצמך מקום, להעניק לעצמך כי את ראויה והכוח שיינתן לך הוא כוח לבית.

אז אל תהססי לבקש – נכון, לתת לעצמך – מקום, לחנך – כל כבודה בת מלך פנימה. העבודה הפנימית היא המחנכת, המתנה היא המתנה. ולדעת לקבל ולהיות מרוצה! לא מרצה ובטח לא המרצה והרבנית של הבעל! אבל כן המרוצה והשמחה מכל נתינה.

תמונה של מירב תהילה כהן מנהלת מרכז מקום לנפש
מירב תהילה כהן מנהלת מרכז מקום לנפש

הרצאות, סדנאות וטיפולים פרטיים וזוגיים 0535426869
מקום לנופש זוגי: הבריכה הסודית צפת 0559522267

שתפו את המאמר: