להלכה: על הציפורן יש לברך 'בורא מיני בשמים', מכל מקום הנוהג לברך 'בורא עצי בשמים' יש לו על מה שיסמוך, וכך נהגו למעשה בני תימן.
בביאור הדברים:
השולחן ערוך (סימן רט"ז הלכה ב') על אגוז וכו' ועל וקלאו"ו [ציפורן] וכל הבשמים שהם לאכילה, מברך ברכת 'הנותן ריח טוב בפרות'.
וכתב המשנה ברורה (שם) ועין באחרונים שמפקפקים לעניין ציפורן, והרבה מהן מסכימים שטוב יותר לברך 'בורא מיני בשמים' על ריחה.
וכך למעשה, כתב האור לציון (חלק ב' פרק י"ד תשובה ל"ו) שבזמנינו שאין הציפורן עשוי כל כך לתבלין, אפשר שאף לדעת השולחן ערוך יברך עליו 'בורא מיני בשמים'.
וכן הסכימו רוב הפוסקים לברך 'בורא מיני בשמים'. וכן יש לנהוג.
הנוהג לברך על ציפורן 'בורא עצי בשמים', כתב האור לציון (שם) וכן בספר הליכות ברכות (עמוד שמ"א) רשאי להמשיך במנהגו, וכך נהגו למעשה בני תימן.
אמנם כתב (שם) מלבד ציפורן זו, יש פרח ששמו ציפורן, וצבעו לבן או ורוד וסגול, זה ודאי שברכתו 'בורא עצי בשמים'.





